Eva Nivbrant Wedin | Om mig
8826
page,page-id-8826,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Om mig

Eva Nivbrant Wedin

Jag är professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, ursprungligen rytmiklärare, musiklärare och psykologilärare. Dessutom medverkar jag vid studiedagar, konferenser och utbildningar av olika slag, både i Sverige och internationellt.  Jag är också verksam som författare.

Tjänster

Jag har arbetat som lärare i många olika skolformer; Grundskola, Gymnasieskola, Musikskola, Kulturskola, Förskola, KomVux, Folkhögskola, Högskola och Universitet. I början av mitt yrkesliv arbetade jag även som riksmusikkonsulent inom EFS och som reseledare och resebyråtjänsteman. Sedan 1996 har jag arbetat med lärarutbildning vid Kungl. Musikhögskolan (KMH) och Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Sedan 2004 arbetar jag huvudsakligen vid KMH, men är också gästlärare vid flera internationella universitet.

För mer detaljerat CV se länkarna här intill.

Uppdrag

Under årens lopp har jag hållit studiedagar/utbildningar vid mer än 50 musik-/kulturskolor. Jag har också haft uppdragsutbildningar för Skolverket och för kommuner samt hållit workshops och föreläsningar i många olika sammanhang; allt från barngrupper och föräldragrupper till kyrkokörer, verksamma lärare och internationella sammanhang.

Tillsammans med andra rytmiklärare har jag startat Rytmikcenter, ett företag som erbjuder olika sorters kurser, information och utbildning i rytmik.

Jag ger föreläsningar, workshops och utbildningar inom

  • Rytmik
  • Utveckla språket med musik
  • Psykologi
  • Konflikthantering

Internationellt

Jag har alltid haft ett stort internationellt intresse och jag tycker det är viktigt med utbyten, utblickar och internationella kontakter. När man besöker andra kulturer lär man sig så mycket – både om världen och om sig själv. Man får vidgade vyer och lär sig att saker kan vara på många olika sätt.

Mer om mitt internationella engagemang finns dels i mitt CV och dels under Internationellt.

scarf3

Priser:
G-klaven 1999
G-klaven 2013