Eva Nivbrant Wedin | Internationellt
8852
page,page-id-8852,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Internationellt

När man möter andra kulturer lär man sig så mycket – både om världen och om sig själv. Man får vidgade vyer och förstår att saker kan vara på många olika sätt. Och man växer som människa.

Jag har ett stort internationellt intresse och jag tycker det är viktigt med utbyten, utblickar och internationella kontakter. Jag tror att världen skulle bli bättre om vi möttes mer över olika gränser; kulturella gränser, åldersgränser, geografiska gränser, religionsgränser…

Att arbeta för utbyten och ökade kontakter ser jag både som betydelsefullt för de berörda personernas individuella utveckling och som ett arbete för fred och ökad tolerans.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra lite.

trummor

Studieresa till Sydafrika
26 okt – 7 nov 2019

Målgruppen är musiklärare, rytmiklärare, musikpedagoger, lärare, musiker och likasinnade. Hör av dig till eva@nivbrantwedin.se ifall du vill veta mer.

 

Användbara länkar

Boktips

Amos Oz: Kära fanatiker

Filmtips

Mandela – vägen till frihet
Invictus

Lady Grey Arts Academy

En grund- och gymnasieskola i Sydafrika som når fantastiska resultat, både konstnärligt och akademiskt. Sedan 2007 har de ett pågående utbyte med Kulturama grund- och gymnasieskolor i Stockholm.

Lady Grey Arts Academy

Lady Grey Passion Play

Min internationella livsresa

När jag var ung bodde jag några månader i Tanzania och det ändrade min syn på livet. Efter den resan omvärderade jag många saker och blev mycket intresserad av internationella frågor och olika kulturer.

Jag har sedan arbetat i många olika länder och gjort flera internationella studieresor. Sedan 2003 föreläser jag regelbundet vid internationella konferenser och undervisar vid utländska universitet. Jag är också aktiv i flera internationella nätverk och försöker stimulera till ökat utbyte och ökad kontakt mellan människor från olika kulturer.

Under 1986-1994 kombinerade jag lärarjobbet med reseledarjobb, arbete på resebyrå och utbildning av nya reseledare. Då var jag också kontaktperson i Stockholm för inresande utbyteselever inom gymnasieskolan. Detta gav mig vidgade vyer och nya erfarenheter som jag haft stor nytta av.

2003-2010 var jag projektledare för ett Linnaeus/Palme utbytesprogram mellan KMH och University of Cape Town, ett Sida-finansierat program som innefattar student- och lärarutbyten. Som en följd av detta har jag initierat och stöttat olika utbytesprogram mellan grundskolor/ gymnasieskolor i Sydafrika och Sverige samt tagit initiativ till informella utbyten mellan ungdomar och musiklärare på kulturskolor och musikhögskolor. För närvarande är jag engagerad i flera olika projekt och utbyten. Jag är sedan 2012 projektledare för ett Linnaeus/Palme utbytesprogram mellan KMH och North-West University i Potchefstroom (NWU), samt engagerad i olika former av utbyten med Lady Grey Arts Academy. Jag anordnar också studieresor och fotoresor till Sydafrika.

Sedan 2020 leder jag också ett EU-finansierat samarbetsprojekt; Eurhythmics in Education & Artistic practice, vilket är ett Erasmus+ Strategiskt Partnerskap mellan fyra europeiska lärosäten; Berlin University of the Arts, University of Music and Performing Arts Vienna, The Karol Szymanowski Academy of Music in Katowice och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Jag är regelbundet gästlärare vid olika internationella rytmikkurser och rytmikutbildningar, samt är gästlärare vid flera internationella universitet.

Mer detaljerat CV

Ulwazi

Ulwazi är ett ord på zulu/xhosa som betyder kunskap, visdom eller att dela kunskap.

”Ulwazi – sharing knowledge. Kunskap är inget man ska ha för sig själv. Ju mer man delar med sig av kunskap desto mer växer den. Dela med sig kan man göra både på traditionellt sätt genom att berätta saker runt elden, eller på det nya sättet med hjälp av datorer och mobiler. Det viktiga är att man delar med sig.”

Jag ville dela med mig lite av allt det jag upplevt i Afrika, och det resulterade i en berättelse som utspelar sig i Sydafrika.

Sydafrika har många olika folkgrupper och kallar sig själv för The Rainbow Nation. I boken beskrivs flera av folkgrupperna, hur de lever och tänker. Man får följa med in i familjelivet hos både svarta, vita och färgade.

Ulwazi är skriven som en spännande berättelse, men innehåller samtidigt beskrivningar av Sydafrikas historia och kultur. Själva historien är fiktion men alla bokens miljöer finns i verkligheten, liksom de olika folkgrupperna. Jag har vänner från alla de folkgrupper som beskrivs i boken, och de olika traditioner och levnadsstilar som är beskrivna bygger på berättelser från dem.

Jag skrev Ulwazi av kärlek till Afrika och de afrikanska folken. Det har gett mig så oerhört mycket att arbeta och leva i Afrika.

Ulwazi_omslag_print
Ulwazi_omslag_bak_Katalog

Ulwazi kan beställas direkt av mig via e-post eller telefon.

55 kr + frakt